Naar Amerika

Johannes Nieland (1886-1970) trouwde in 1906 met Geertruida Caré. Binnen één jaar komt Geertruida te overlijden en 11 dagen later hun pas geboren dochter Johanna. Johannes is op dat moment Landbouwer. In 1910 vertrekt Johannes met de SS Potsdam van Rotterdam naar New York. Hij komt aan op Staten Island. Op de scheepslijst staat dat hij naar St. Landry (Louisiana) wil gaan om zijn vriend G. Engberink te bezoeken. Engberink was eerder pastoor in Weerselo. 

Of Johannes, of zoals hij nu heet John, daar ooit aangekomen is is niet bekend. Hij woonde vervolgens in Lima (Ohio) op het adres 809 W. Kibby.  Op 1 februari 1970 is hij in Lima (Ohio in Allen County) overleden. Hij werd begraven op Memorial Park Mausoleum Cemetery Lima Ohio (US). In zijn overlijdens advertentie stond dat hij boomgaard beheerder was. 

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *